bjanflogsta@hotmail.com
(Thai House for Sale Press for English version)

 

Hus till salu i Mae Pim แหลมแม่พิมพ์

住宅出售 판매집  дом для продажи dom na sprzedaż

販売のための家

Vardagsrummet

Poolen

Huset

Stranden

Altanen
Sovrum

Hus söder om Kräftans vändkrets med maxat solljus med solen rakt ovanför huvudet den 27 april och den 18 augusti. Vädret är bäst i Thailand här, dvs väldigt lite regn, ingen tydlig monsun. Man kan åka till "sommarstugan" när som helst på året och avnjuta temperaturer mellan 25-32 grader. Havet har ungefär samma temperatur, och när det regnar så är det varmt regn. Vi har palmer, bananer och bougainville förutom orkidéer förstås. Rätt avstånd från ekvatorn och rätt avstånd från våra nordliga breddgrader gör att temperaturen ligger rätt.

Tjugofem steg från poolen och fyra minuters promenad till en lång perfekt vit havsstrand i Siambukten två timmars resa med bil fyrfilig väg från Bangkoks flygplats ca 20 mil, cirka tre mil till Rayong, två mil från Koh Sahmet. För den golfintresserade - och det är det många som är i området -  så är det en timma till golf på olika platser runt om i Rayong söder om Pattaya. Annars lämpar sig området bra för barnfamiljer eller pensionärer för året-runt-boende.

Huset är 78 kvm fördelad på vardagsrum inklusive köksavdelning, två sovrum, badrum med dusch, varmvattenberedare och förråd med tvättmaskin, bilen står skyddad under tak. Stor upplyst altan under tak. Huset har air condition i vardagsrum och de två sovrummen och kyls ner på några minuter, en stor kolonial takfläkt i vardagsrummet. Internet finns. I sovrummet mot altanen finns en dubbelsäng och i det andra rummet två rejäla sängar. Garderober med stor spegel i båda rummen. Hopfällbar extrasäng i förrådet. Vardagsrum med rejäla möbler av tungt thaiträ, liksom matsalsmöbeln. Tomten är liten och består av metrarna närmast huset, men en stor allmänning ligger på baksidan med gemensammt poolområde och en oval pool som är 17 m lång med småbarnsbassäng i anslutning.

Området heter Blue Mango och de flesta som bor här är svenskar, en del norrmän och några finländare. Området - "gated community" - är byggt och stod klart 2007 och drivs nu av ett företag som har skapats av vår förening. Kostnad per månad ungefär 2000 kronor inkluderande el, vatten, trädgårdsskötsel, tillsyn, försäkring och föreningsavgift.                                                                    

bjanflogsta@hotmail.com

Muren går runt poolen

Norra Ringvägen 123/16

 

Matbordet

 

Köket och sovrum bakom